Zelf eten plukken – september

‘Wil je even een pepertje pakken?’, ‘Vergeet niet om wat laurier mee te nemen’, ‘Hebben we nog basilicum achter het huis?’. Dit zijn hele normale vragen in Sardinië. Dit kopen we niet, maar hebben wij op eigen land. Niet heel normaal, maar een luxe waar we ontzettend trots op zijn!

Prachtig hoe groot vijgenbomen kunnen worden. Deze bomen vind ik het allermooist omdat de vormen van de bladeren afwijken. Het is super exotisch en de vijgen zijn heerlijk!

Bij het terugkijken van dit filmpje ruik ik de citroenen al weer. Zodra de citroenen geel zijn kan ik ernaar blijven kijken. Het plukken doen we echt pas als ze er bijna afvallen, omdat we het zo mooi vinden om ernaar te kijken. We maken er zelf limoncello van of crema al limone.

Nieuwste berichten in de blog

Hoe kies je het perfecte kerstpakket?

Het kiezen van het perfecte kerstpakket kan soms een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar iets speciaals en unieks. Dit jaar willen we je enkele waardevolle tips bieden om je te helpen bij het selecteren van het ideale kerstgeschenk. Ontdek waarom ‘De basis van de Sardijnse keuken’ het juiste geschenk is waar…

Geef een reactie