Verken het betoverende Alghero: Een gids vol avontuur en activiteiten aan de prachtige kust van Sardinië

Het oud Spaans stadje Alghero is prachtig: zoveel geschiedenis, leuke terrasjes aan de haven, heerlijke restaurantjes, winkeltjes met handgemaakte spullen en dan ook nog eens liggend aan één van de mooiste zeeën!

Activiteiten

In de zomer raad ik aan om ‘s avonds het centrum van Alghero te ontdekken. Dan is de temperatuur aangenaam om lekker rond te struinen en zijn de winkels ook nog open.

Grotten van Neptunes
Bezoek om 10:30 de Grotta di Nettuno. Waarom vroeg? De prachtige trappen gemaakt in de rotsen zullen je niet ontgaan, maar als het bloed heet is, is dat minder leuk om te doen. In de grot zelf is het temperatuur kouder, neem daarom een vestje mee.

Capri van Sardinië
Spot de dolfijnen en neem een duik in het prachtig heldere en verkoelende water!
Ik ben er altijd voorstander van om Sardinië ook vanaf zee te ontdekken omdat sommige dingen alleen vanaf het water te zien zijn en je een beetje kunt afkoelen. In de haven staan kraampjes waar je een boot kunt huren of excursies kunt boeken. Vaar langs Porto Conte richting Capo Caccia, Isola Foradada en bezoek de Grotta dei Palombi.
Meer van het land? Een leuke optie is om met een E-bike het avontuur aan te gaan, met veel tussenstops op de allermooiste uitkijkpunten.

Sun and sip
Insmeren, hoed op, boekje en een cocktail bij Summer dream beach club, de naam zegt het al!
Dansen met zonsondergang: Riservato beach bar.
After diner drinks? Ga dan naar L’altra Vineria of Maracaibo cocktail bar.
Maar wil je echt dansen dan zijn Il Ruscello en Agua disco the places to be.

Wijnen bij Sella e Mosca
Een romantisch wijnhuis in een landelijke omgeving tussen kilometers wijngaarden….Alleen al een wijntje drinken op het pleintje is bijzonder. Haal alles uit je bezoek door op tijd een rondleiding en wijnproeverij te boeken. Eerder zijn wij enorm gastvrij ontvangen met een spontane overnachting en zonder rondleiding was dit al onvergetelijk!

Ezel eiland
Helemaal in het noorden, 50 minuten rijden, vind je ‘Isola Dell’Asinara’. Het eiland en de zee eromheen is beschermd natuur. Dit eiland heeft enorm veel geschiedenis, niet alleen de belangrijkste figuren uit de geschiedenis hebben hier voet op gezet maar dit eiland heeft ook gediend als gevangenis en quarantaineziekenhuis! Hierna is het eiland onbewoond gebleven en heeft de natuur en de dieren hun eigen gang kunnen gaan én met succes. Je mag het eiland niet met de auto bezoeken, maar wel met een georganiseerde tourbus of fiets (welke je ook op het eiland kunt huren). Geniet van het mooie uitzicht en de bijzondere dieren: honderdvijftig vogelsoorten, schildpadden maar spot ook de zeldzame albino ezels.

Middeleeuwse Castelsardo
Bezoek het middeleeuws dorpje Castelsardo (1 uur rijden). De mooie huisjes op de berg doet je denken aan Cinque Terre. Het kasteel is nog intact en in het centrum kun je veel handwerk vinden, denk aan keramiek, kleding, tafelkleding en souvenirs. Wil je langer bij Castelsardo blijven? Laat hieronder een bericht achter, ik heb een aantal leuke adresjes voor je.

Indrukwekkende kerk
Voor geschiedenis- en architectuurliefhebbers is de beroemdste kerk van Sardinië: Basilica di Saccargia, op nog geen uur rijden. Imponeert met zijn imposante gevel, intrigerende details en rijke historische betekenis.

Bosa
Rijd 1uurtje naar het zuiden om te lunchen in Bosa. Alleen al de route is adembenemend: door de bergen, langs de blauwe kust, rotsen en mooie havens. Dit dorpje is een postkaart foto waard! De mooie gekleurde huisjes omsluiten een stromende rivier met vissersboten. De mooiste foto’s maak je vanaf Castello di Serravalle. Of… voorbij supermarkt Crai, daar staat een vlonder waar je een prachtige foto kunt nemen van de brug Ponte Vecchio, met de huisjes en het kasteel.
Eten: ook hier geld weer, je bent in Italië. Maar een uitblinker is: Locanda di corte. Net wat chiquer, waar je binnen en buiten kunt eten.
Aperitieven doe je net wat leuker bij Ristobottega Don Carlo, waar je mooi opgemaakte plankjes met de Sardijnse delicatessen krijgt.
Blijven slapen? Ontbijt op je eigen balkon met een prachtig uitzicht over de stad en de bergen bij Villa Asfodeli. Ze zijn super gastvrij en organiseren ook excursies.

Vind jouw droomverblijf

Booking.com

Meer recepten ontvangen?

Neem contact op

Natalie
Natalie

Natalie Witlox
06 21 40 25 47 avantinatalie@gmail.com