Capri van Sardinië – Capo Caccia

cappo cacia

Varen bij Alghero

Het is 37 graden en je hebt de intentie om vandaag Alghero te bezoeken,
maar met het zweet op je bovenlip besluit je dit lekker vanaf zee te doen.

Nadat we hebben ingecheckt in het hotel in Alghero vragen we de receptie de weg naar de haven. We lopen langs terrasjes naar beneden de haven in, waar je de bootverhuur vanzelf tegemoet loopt. Van de 5 kraampjes had er nog maar 1 één bootje te huur voor 2 personen, afdingen zit er dus niet in. We leveren 1 ID kaart in, betalen borg en laten onze vaarbewijzen zien. De zee is aan de westkant van Sardinië wat ruwer, daarom is het wel fijn dat je ervaring hebt met varen.

We krijgen een plattegrond mee en worden geadviseerd naar het noorden te varen omdat het daar mooier is. We varen langs Porto Conte, richting Capo Caccia en Isola Foradada. We leggen onderweg de boot een aantal keer stil bij baaitjes uit de wind en nemen een duik in het verkoelende, heldere water.

Bij de punt van Capo Caccia bevinden zich imposante grotten, o.a. de Grotten van Neptunus. Dit zijn erg mooie, grote grotten die je kunt bezoeken door het boeken van een rondleiding. Vanaf de punt van de hoge rots gaat een lange trap naar beneden naar het begin van de grotten. Wij kunnen met de boot niet deze grot in maar we kunnen wel de rotsen en de trap lang de gebergte bewonderen. Andere grotten kan je juist alleen met een bootje bezoeken, zoals de Grotta dei Palombi.

Na een paar mooie foto’s in Grotta dei Palombi varen we de grot uit, waarna we 2 grote vinnen in de verte zien. We varen er voorzichtig naar toe en krijgen meer van de prachtig grote dolfijnen te zien. Wat een cadeau en zo bijzonder om ze in het wild te spotten!

We varen voorbij Grotta dei Palombi naar Isola Forada, gelegen bij een prachtige baai! Wauw, wat een mooie omgeving. We kijken onze ogen uit. Ondanks er meerdere toeristische bootjes naartoe varen, blijft er genoeg ruimte voor rust. Zo gaan we snorkelen en lekker zonnen op het zonnedek.

Nadat we eind van de middag terug naar de haven varen, gooien we de tank vol en leveren de boot terug in. We besluiten morgen deze plekken ook met de auto nog eens te bezoeken om verder van het uitzicht en de natuur te genieten.

Geef een reactie