Sella&Mosca Bed&Wine

Wijnproeven sella en mosca


Vroeg in de ochtend voel je de warmte al opkomen. Het is 22 augustus en het wordt vandaag 37 graden. We rijden met de auto van Porto Torres naar Alghero. Een plat stuk, geen bergen en de navigatie geeft aan dat het nog geen uur rijden is. ‘Dat is fijn met deze hitte!’. Onderweg zien we een bordje staan: ‘ Sella & Mosca’. “Hee, dat komt bekend voor”, roepen we naar elkaar: ‘Daar drinken we jaarlijks liters wijn van!’. Een aangename verrassing dat we dit op het spoor komen en omdat we zo vroeg op de dag zijn, besluiten we meteen langs te rijden.

Sella en Mosca Sardinië

We rijden een prachtig, lang pad op tussen de wijngaarden. We parkeren in een parkeervak waarna er een vriendelijke, verzorgde man op ons af komt en vraagt of hij ons kan helpen. ‘Ja, we zijn toevallig langs gereden op onze weg naar Alghero en zouden hier toch eens graag willen rondkijken. Misschien is er een wijnproeverij te regelen?’ Hij reageert enthousiast en laat ons weten dat we nu geparkeerd staan bij het kantoor en wijst ons naar de ingang van het wijnhuis. Jens zegt: ‘Dan zijn we iets te snel, de volgende keer kunnen we wel zaken doen want zij, hij wijst naar mij, begint een webshop met Sardijnse producten’. Hij reageert enthousiast en zegt dat we zeker wat kunnen afspreken en wij van ons moeten laten horen als het zover is; hij is namelijk de General Manager.

Bij het wijnhuis vragen we of het mogelijk is een wijnproeverij te krijgen; helaas ze zitten voor de komende 3 dagen vol. Zij proberen nog van alles, maar het is helaas echt niet mogelijk. We zijn van harte welkom om plaats te nemen op het terras waar we alles mogen bestellen. We zien dat er mensen met koffers uit een huisje lopen en in de auto zetten. Dus draaien we weer om, wellicht kunnen we hier morgen wel overnachten. Met ons gebrekkig Italiaans en voornamelijk Engels worden we verwezen een huisje ernaast: Casa Villamarina. Een prachtige vrouw met een Armani jurkje ontvangt ons enthousiast en spreekt alleen Italiaans. Ze heeft precies morgen een kamer voor 2 personen. Ook mogen we avondeten en ontbijten. Perfect! We hebben voor vanavond 1 overnachting geregeld in Alghero en vanaf dan niks.

De volgende dag rijden we rond 16:00 uur weg en zijn we binnen 20 minuten terug bij Sella en Mosca. Wederom worden we hartelijk verwelkomd door dezelfde mevrouw in een nieuwe Armani jurk. We worden door de grote, brede, groene tuinen begeleid naar een prachtig oud, roze gebouw met een schone, ruime & moderne kamer in terracotta kleuren met Sardijnse kleden en antieke meubelen. Schitterend!

Na een heerlijke douche met gratis biologische Sardijnse douchespulletjes (en ja, ik heb alle flesjes meegenomen), kleden we ons netjes aan om plaats te nemen op het terras om ons daar vol te gooien met verschillende wijnen en te doen alsof we alles begrijpen van het druiven proces!
Gelukkig waren alle wijnen ook nog eens erg lekker. Daarnaast zijn er typisch Sardijnse snacks te bestellen: olijven, worst, ham, kaas en carta di musica.
Het pleintje van natuursteen, met mooie, houten tafels en witte parasols, wordt omringd door andere oude, mooie, roze gebouwen en prachtige, groene planten en gras. Het is schitterend.

Om 20:00 uur mogen we aan tafel, binnen in een zaal met maar 10 andere mensen. De muren zijn allemaal verschillende kleuren terracotta. Er staan oude, antieke vazen, kastjes, tafels en stoelen. De tafels zijn gedekt met keramische borden en witte lopers met het Sardijnse patroon van kieviten. Vanzelfsprekend krijgen we een typisch Sardijns diner: alles zelfgemaakt met streekproducten. Beginnend met een ham met een flink stuk, wit vet, iets dat ik er normaal gesproken altijd vanaf haal maar deze is overheerlijk en smelt op je tong. Als hoofdgerecht kregen we ogliastra, een Sardijnse pasta waar wij nog geen kennis mee hadden gemaakt. Dat was liefde op het eerste gezicht en sindsdien eten wij het regelmatig! En als nagerecht Seadas, waarvan wij de rest van de vakantie geen betere op hebben.

De bedden sliepen vanzelfsprekend en het ontbijt was wederom om je ogen uit te kijken; zelfgemaakte jam en brood. Gelukkig hebben we hier wel een foto van kunnen maken voordat alles op was 😉

En dan nog de bonuspunten, omdat we gast waren van Casa Villamarina kregen we 10% korting op onze aankopen in het wijnhuis. Waar de verkoper zo gul was om ons een grote wijnkoeler cadeau te geven. Na de auto te hebben volgeladen, gingen we uitchecken. De prachtige mevrouw verwoorde nog eens hoe blij ze was dat we op de bonnefooi zijn langsgereden en het altijd fijn was om jonge, frisse koppels te zien. Of course kregen we nog een flesje wijn cadeau. Alle verschillende medewerkers van Sella & Mosca waren ontzettend vriendelijk en gastvrij! We kunnen het iedereen aanraden en komen zelf met veel zin nog een keer terug voor een wijnrondleiding. Excuses dat we de verwachtingen misschien te hoog leggen, maar dit is hoe wij het hebben ervaren.

Ook zo enthousiast?!

Wil jij hier ook blijven slapen?