Zuppa die watte? Zuppa di cozze

Zuppa di cozze.
Zo smerig als het klinkt, zo lekker dat het is! Tot mijn 26ste heb ik dit gerecht nooit gegeten vanwege de naam want ik heb nooit geweten dat het zo onwijs lekker is. Het leukste zijn de gezichten van Nederlanders als ik dit bestel: “zuppa die watte, kotsen?” & “Wanneer komt jouw soep?”.

Mosselen hebben weinig calorieën, tenzij je er natuurlijk friet en mosselsaus bij doet. Dat is met dit recept niet nodig en is daarom een stuk gezonder!

Ingrediënten
Mosselen 1 kilo
Tomatenblokjes of saus. 1 blik/pot
Ui sjalot of rood, naar eigen keuze. 1 stuk
Olijfolie flinke scheut
Knoflook 4 tenen, mag ook meer.
Witte wijn 2 volle glazen (1 voor de saus en 1 voor jezelf)
Groentebouillon 0,5 liter
Bladpeterselie 1 bos, fijngehakt
Pane carasau (van mijn webshop natuurlijk)

Avanti!
Eerst maken we de mosselen schoon. Dit doe je door de mosselen, ongeveer een half uur, in de wasbak te leggen met ruim water. Haal de kapotte mosselen er tussen uit. En herhaal het spoelen van de mosselen voor zover dat nodig is.

Uien in halve ringen snijden en de knoflook pletten. In een grote pan met een scheut olijfolie, fruiten we de uitjes en knoflook. Niet aan laten branden! Hierna de bouillon en mosselen erbij. Dit koken we voor ongeveer 3 minuten. Met bijvoorbeeld een schuimspaan halen we de mosselen eruit en zetten we deze even apart.

In dezelfde pan met bouillon voegen we de tomatenblokjes of saus toe en gaan we flink laten koken. Hierna voegen we de peterselie en mosselen toe en koken we dit nog 1 minuut mee. Daarna scheppen we de mosselen om.

Maak de pane carasau even warm in de oven/magnetron, 1 minuutje is goed. Leg deze op het bord en schep hier de mosselen met saus over. Garneer met nog wat peterselie.
Aanvallen! Per attaccare!

Lees nog meer berichten!

Fregola met kippenbouillon

Gaillina in brodo con fregola ‘Als je in Sardinië bij een vriend of familielid op bezoek bent en er een kip wordt gedood, moet je je zeer vereerd voelen’. De kip is een waardevol voedselproducent want ze legt eieren, dus wordt er niet vaak een kip geslacht, alleen bij hele feestelijke gelegenheden.Speciaal voor kerst, dus…

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Geef een reactie