Malloreddus alla campidanese

Malloreddus alla campidanese

De pasta die bij speciale gelegenheden gegeten wordt. Niet voor niets dat o.a. dit het hoofdgerecht was op onze bruiloft. Net zoals mijn Sardijnse familie, zijn de Nederlandse gasten er ook gek op! Ik krijg dan vaak de vraag om het recept, dus bij deze.

Ingrediënten:
Varkensgehakt 400 gram
Venkelzaad hele of gekneusde
Witte wijn azijn 2 eetlepels
Passata 400 gram. Ik ben zelf gek op het merk van Mutti (te koop bij Jumbo en AH)
Ui 1 grote
Olijfolie flinke scheut
Rode wijn 2 volle glazen (1 voor de saus en 1 voor jezelf)
Saffraandraadjes 1 buisje
Laurier 1 blaadje
Basilicum 2 a 3 blaadjes
Sardische peccorino 200 gram. Als je deze niet kunt vinden, dan is peccorino romano ook goed
Malloreddus 1 pak, 500 gram

Avanti!
De saffraandraadjes doen we in een kopje met een beetje water, tot de draadjes net onder water staan. We snijden de ui in kleine stukjes en fruiten deze 1 tot 2 minuten in de pan met een scheut olijfolie. Hierna mag het gehakt erbij. Als deze bijna rul is, mag je deze lekker kruiden met venkelzaad (niet zuinig zijn). Dan mogen er 2 eetlepels witte wijn azijn erbij. Dit ruikt in het begin even vreemd maar maakt het gehakt heerlijk zoet aan het eind. Breng het gehakt nog eens op smaak met peper en zout. Nu mag de passata, een scheut wijn en de saffraandraadjes erbij. Dit laat je ongeveer 50 minuten op laag vuur met deksel pruttelen.

Na 30 minuten mogen de blaadjes basilicum erbij. Proef ook even of er nog wat peper en zout gebruikt mogen worden.

Bij de 40 minuten pruttelen mag je de malloreddus gaan koken. Als dit klaar is vang je wat kookvocht op in een klein glaasje. Dit meng je samen ongeveer 100 gram geraspte peccorino. Als je dan de malloreddus bij de saus hebt gedaan, haal je de pan van het vuur en gooi je de mix van kaas erbij om het net iets romiger te maken.
Aanvallen! Per attaccare!

Koop de bijpassende producten

Op de hoogte blijven?

Meer berichten

Meer recepten

Geef een reactie