De Sardijnse keuken in je kerstpakket: ontdek onze unieke cadeau set.

De link naar Sardinië
Heel simpel: mijn opa is er geboren. Op 18 jarige leeftijd is hij naar Nederland gekomen om te werken en hier mijn oma ontmoet. Sardinië heeft meerdere crisissen gehad waardoor er toen ook weinig tot geen werk was. Daarom eten ze vooral uit eigen moestuin en uit hun natuurlijke omgeving. In 2002 zijn mijn opa en oma in Sardinië gaan wonen waardoor wij regelmatig kunnen aanschuiven bij de ‘locals’ van Sardinië.  

Een stukje Sardijnse geschiedenis:
Ons verhaal begint in de tradities van Sardinië, een eiland in de Middellandse Zee dat bekend staat om zijn rijke culinaire erfgoed. ‘Massa is kassa’ kennen ze hier niet. Het hart en de ziel van onze kerstcadeaus zijn gebaseerd op vakmanschap, liefde voor het eiland en de passie van de mensen die deze prachtige producten maken.

Biologische Olijfolie: diepgewortelde liefde
De olijven worden geplukt van onze eigen, onbespoten olijfbomen, die gedijen op dezelfde grond waarop mijn opa Venerio is geboren en getogen. Zijn liefde voor deze bomen is diepgeworteld en hij deelt zijn kennis van generatie op generatie. ‘Ik geef ze geen water, zodat de wortels diep in de grond gaan zoeken en de bomen zo sterker en gezonder blijven’. De olijven worden met heel de familie geplukt.

De olie is doordrenkt met de rijke aroma’s van de mediterrane zon en de zilte zeelucht van Sardinië, waardoor het een onmisbaar ingrediënt is geworden in de Sardijnse keuken. Druppel het over geroosterde groenten, verse salades of gebruik het als een smakelijke dip voor vers gebakken brood. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Biologische Honing: het werk van ‘Vliegende Medewerkers’
Imker Franco, een goede vriend van ons, verzorgt de biologische honing in ons kerstpakket. Zijn bijen, de vliegende medewerkers, halen nectar uit de mooiste, onbespoten bloemen van Sardinië. Imker Franco’s vrouw en kinderen zijn betrokken bij het delicate proces van het in potjes gieten van de vloeibare, verse honing. Het resultaat is een honing die zowel zoet als aromatisch is, perfect om te druppelen over desserts, kaasplateaus of om te gebruiken als natuurlijke zoetstof in je favoriete drankjes.

Zeezout: traditionele smaak uit de zoutpannen
Het zakje zeezout in ons kerstpakket is afkomstig uit de zoutpannen van Sardinië, waar het nog steeds op ambachtelijke wijze wordt gewonnen. Dit zout is van de hoogste kwaliteit en brengt de smaak van de Middellandse Zee rechtstreeks naar je keuken. Het kristalheldere water en de zon geven een unieke smaak aan het zout. Strooi een vleugje zeezout over gegrilde vis, pasta of gebruik het om je vleesgerechten op smaak te brengen.

Een uniek geschenk, een diepe betekenis:
Ons kerstcadeau is meer dan alleen een verzameling van delicatessen. Het vertelt ons het verhaal van de passie van de mensen die deze producten met zorg en toewijding maken. Het is een uitnodiging om Sardinië te proeven en te ervaren, zelfs als je duizenden kilometers verderop bent.

Dus, als je op zoek bent naar unieke kerstcadeaus, geschenkideeën of cadeaus die een verhaal te vertellen hebben, overweeg dan ons speciale kerstpakket. Breng de authentieke Sardijnse keuken naar jouw kersttafel.

Vraag een offerte aan

Meerdere pakketten nodig?
Of wil je het pakket aanvullen?
Of een andere invullen geven?
keuzes uit o.a. wijn, kaas, pasta, worst etc