Kerstpakket

De lekkerste streekproducten uit Sardinië

Sardinië in één pakket

Hoe werkt het?

Maak een keuze uit 3 heerlijke pakketten

Samengesteld met alleen de lekkerste streekproducten, welke met liefde zijn gemaakt door de Sardijnen die ik persoonlijk ken.

Stem samen met mij een bezorg datum af.
Bezorging vanaf 1 tot 23 december

Een aanvraag doen?

Olio Di Venerio / olijfolie
De maand oktober is aangebroken, waarin alle Italiaanse families de olijven aan het plukken zijn. Zo roept ook opa Venerio heel de familie samen om hem tijdens de plukdagen te helpen. Zodra de olijven rijp zijn, start de pluk. Daarna moet je snel deze met de hand geplukte olijven laten persen. Door het harde werk en zorg, smaakt deze olijfolie des te beter.

Sale di Marino / Zeezout
In de verte schittert de Middellandse Zee in het zonlicht. Door de warmte van de zon op het helderblauwe water ontstaat dit zeezout. Een natuurlijk product dat is ontdaan van alle schadelijke onzuiverheden: geen toegevoegde stoffen of smaken, maar het pure Sardijnse zeezout.

Miele di Famiglia Anneda / honing
Bij deze honing is het alsof je zelf snoept van de wilde bloemen in Sardinië. In de keuken van familie Anedda word je, naast de geur van verse honing, overweldigd door hun gastvrijheid. Imker Franco verzamelt de honingraten in Villaputzu. Zijn vrouw en zoon gieten de vloeibare verse honing via een kleine machine in dit potje. Zo kun je nog heel lang van deze honing smullen.

De basis voor je keuken

Olive verdi /Olijven om van te pitsen!
Deze olijven zijn tijdens het plukken voor de olie gespaard gebleven en juist gemarineerd in de heerlijke salamoia saus van Sardijnse kruiden. Het komt in een handig hersluitbaar bakje wat je zo op tafel kunt zetten voor je gasten. Lekker om van te pitsen, terwijl je het eten staat te bereiden.

Pane Guttiau / brood
De pane carasau werd vroeger mee op reis genomen door de herders omdat het brood maandenlang goed bleef. Dé delicatesse van Sardinië; je krijgt het overal geserveerd en is te gebruiken bij het voor- en het hoofdgerecht. Je maakt het nog lekkerder met een beetje olijfolie en zout. In de Pana Guttiau zit dit er al op. Vandaar de andere naam dan Carasau.

Indorau / chips
En laat er nou van de Pane Guttiau ook chips gemaakt worden. Deze gaan in Sardinië als warme broodjes over de toonbank. Niet voor niets want ze zijn onwijs lekker. Dit is dus geen standaard chips van de aardappel, maar van het Sardijnse brood. Ze zijn lekker zoutig en dus ideaal om je gasten mee te verwelkomen naast een goed glas wijn.

Appertizers

Fregola pasta
Hoe vaak belandt een nieuw pak pasta achter in het kastje en wordt nooit gebruikt? Bij Fregola is dat niet nodig. De Fregola is namelijk bij vele gerechten te gebruiken en een onwijs lekkere toevoeging aan een speciale avond. De Sardijnen combineren de pasta vaak met schelpdieren (Zoals paella in Spanje). Ik gebruik het graag bij de mosselen in rode saus, of naast stoofvlees. Mijn zus door haar salade, als soort couscous. Zoveel keuzes.

Vino bianco / witte wijn
Ik hoor het je al afvragen, waarom staan de wijnen bij het hoofdgerecht en niet bij de borrel? Nou eigenlijk omdat wij fan zijn geworden van ‘Notteri’, een andere stijl Vermentino. Deze frisse, maar kruidige wijn heeft een stevige body waardoor deze juist perfect combineert met eten. Denk aan een stevige vis of kip.

Vino rosso / rode wijn
Van hetzelfde wijnhuis hebben wij verschillende rode wijnen geproefd, waaronder wijn van de bekende Sardijnse ‘Cannonau’ druif, die erg lekkere en maar zware wijn geeft. Maar omdat deze al zo populair is, willen wij jullie laten kennismaken met de Sardijnse ‘Monica’ druif, en dus hebben wij een geniale keuze gemaakt om te gaan voor onze favoriet: ‘Genis’.

Hoofdgerecht

De ‘Avanti’

Avanti pakket

De basis voor je Sardijnse keuken:
– Olio di Oliva/ Olijfolie
– Sale Marino / Zeezout
– Miele / Honing

De ‘Buon Appetito’

Om je vingers bij af te likken:
– Olio di Oliva / Olijfolie
– Sale Marino / Zeezout
– Miele / Honing
– Olive verdi / Groene olijfjes
– Pane Guttiau / Brood
– Indorau / Chips
– Fregola / Pasta

De Cin Cin’

EXTRA groot pakket

Borrelen en proosten:
– Olio di Oliva / Olijfolie
– Sale Marino / Zeezout
– Miele / Honing
– Olive verdi / Groene olijfjes
– Pane Guttiau / Brood
– Indorau / Chips
– Fregola / Pasta
– Sardijnse worst met mirto
– Vino Bianco / Witte wijn
– Vino Rosso / Rode wijn

Contact opnemen?

Bel mij op: 06 21 40 20 47

Stuur een mail naar: avantinatalie@gmail.com

Stel hier uw vraag:

Toont alle 3 resultaten