Giftsets

De lekkerste streekproducten uit Sardinië

De Sardijnse keuken

De lekkerste streekproducten uit Sardinië.
Alle passievolle makers hebben wij ontmoet en bezocht.
De lekkerste producten zijn geproefd en gekozen.
Speciaal voor jou! Door mijzelf en met behulp van mijn familie.

Olio Di Venerio / olijfolie
Tijdens het olijvenpluk seizoen komen de grote Italiaanse families goed van pas. Alle hulp is welkom om de olijven tijdig te plukken en direct naar de perser te brengen. Door het harde werk en de aandachtige zorg, smaakt deze olijfolie des te beter.

Sale di Marino / Zeezout
In de verte schittert de Middellandse Zee in het zonlicht. Door de warmte van de zon op het helderblauwe water ontstaat dit zeezout. Een natuurlijk product dat is ontdaan van alle schadelijke onzuiverheden: geen toegevoegde stoffen of smaken, maar het pure Sardijnse zeezout.

Miele di Famiglia Anedda / honing
De imker noemt zijn bijen ‘vliegende medewerkers’, zij maken de fijnste bloemen. Tip: alle gezonde stoffen verdwijnen boven de 40 graden. Voeg de honing dus aan je gerecht of thee toe, als deze zijn afgekoeld.

Olive verdi /Olijven om van te pitsen!
Deze olijven zijn tijdens het plukken voor de olie gespaard gebleven en juist gemarineerd in de heerlijke salamoia saus van Sardijnse kruiden. Lekker om van te snacken, terwijl het eten wordt bereid.

Pane Guttiau / brood
De pane carasau werd vroeger mee in de bergen genomen door de herders omdat het brood maandenlang goed bleef. op reis genomen door de herders omdat het brood maandenlang goed bleef. Dé delicatesse van Sardinië; je krijgt het overal geserveerd en is te gebruiken bij het voor- en het hoofdgerecht.

Indorau / chips
Deze onwijs lekkere chipjes gaan in Sardinië als warme broodjes over de toonbank. Dit is geen chips van de aardappel, maar van hun bekende ‘pane Carasau’: het Sardijnse brood.

Fregola pasta
Hoe vaak belandt een nieuw pak pasta achter in het kastje en wordt nooit gebruikt? Bij deze Sardijnse pasta: Fregola, is dat niet nodig. Het heeft een lichte nootachtige smaak, welke bij veel gerechten is te gebruiken. Denk aan salades, stoofpotjes maar ook met zeevruchten.

Salsiccia / worst
De Sardijnse Mario Cocco en zijn lieftallige Poolse vrouw zijn een geweldig duo als het gaat om worst maken. Snijd deze prijswinnende salsiccia aan bij het aperitief.

Vino bianco & vino rosso
De wijnen worden gemaakt van de beste druiven uit deze streek. een win-win voor de cantina want zo verdienen de boeren uit de omgeving ook wat bij! Maak kennis met de druiven: ‘Vermentino’ en de mooie ‘Monica.

Basis voor de Sardijnse keuken Om je vingers bij af te likken: Proost!
1 Olio di Oliva/ Olijfolie
2 Sale Marino / Zeezout
3 Miele / Honing
1 Olio di Oliva / Olijfolie
2 Sale Marino / Zeezout
3 Miele / Honing
4 Olive verdi / Groene olijfjes
5 Pane Guttiau / Brood
6 Indorau / Chips
7 Fregola / Pasta
1 Olio di Oliva / Olijfolie
2 Sale Marino / Zeezout
3 Miele / Honing
4 Olive verdi / Groene olijfjes
5 Pane Guttiau / Brood
6 Indorau / Chips
7 Fregola / Pasta
8 Sardijnse worst met mirto
9 Vino Bianco / Witte wijn
10 Vino Rosso / Rode wijn

Op de hoogte blijven?

Meer berichten

Toont alle 11 resultaten