Fregola met pompoen, nootjes en kip

Dè Sardijnse pasta welke overal bij geserveerd kan worden. De Sardijnen zijn er gek op in combinatie met vis, zoals met kokkels en mosselen. Toch laat ik je dit gerecht zien dat tevens makkelijk is om te maken. Deze pasta hoeft echt niet achter in je voorraadkast te blijven staan.  

Ingrediënten:
Fregola 1 pak, 500 gram
Flespompoen 1 stuk
Salie hoeveelheid naar smaak
Kipfilet van de juiste slager
Hazelnoot handje
Olijfolie goeie, extra vergine, flinke scheut
Zeezout fijn
Knoflook 2 teentjes
Honing voor de finishing touch

Avanti!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de flespompoen, haal de pitjes eruit en snijd de pompoen in gelijke stukken.

De knoflook pletten we met schil en al en doen we bij de pompoen. Dit brengen we op smaak met extra vierge olijfolie, zeezout en peper. Hierna leggen we alles goed verdeeld op de bakplaat en dit plaatsen we in het midden van de oven voor 15 minuten.

Ondertussen brengen we de kipfilet op smaak met kruiden naar wens. Ik houd bijvoorbeeld van peper, zout en een beetje tijm of ik gebruik paprikapoeder. Bak de kip eerst goudbruin in een pan. Haal de kip uit de pan, maar bewaar de olie! De kip mag naast de pompoen in de oven, voor opnieuw 15 minuten. Dit maakt de kip mals in plaats van droog.

Breng een pan met ruim water aan de kook met lekker veel zout of een bouillon blokje, zodra het water kookt mag de fregola pasta erbij. Omdat de fregola biologisch is, kan het langer duren voor deze ‘al dente’ is, dus altijd eerst proeven voor je de pasta afgiet. 

In de pan met de olie bakken we op laag vuur nog wat salieblaadjes mee. Deze mogen echt niet aanbranden.

Snijd de kip in stukjes en meng alles samen. Giet de bak olieeroverheen, met de salieblaadjes. Rooster in een droge pan, de nootjes kort en strooi dit over het gerecht. De perfecte combinatie met pompoen en nootjes is natuurlijk honing, gebruik een theelepel en Buon Appetito!

Koop de bijpassende producten

Op de hoogte blijven?

Meer recepten

Eén reactie op “Fregola met pompoen, nootjes en kip”

Geef een reactie