Fregola met geroosterde pompoen & nootjes

Dè Sardijnse pasta welke overal bij geserveerd kan worden. De Sardijnen zijn er gek op in combinatie met vis, zoals met kokkels en mosselen. Toch laat ik je dit gerecht zien dat fregola overal bij te combineren is.Deze pasta hoeft echt niet achter in je voorraadkast te blijven staan.  

Ingrediënten:
Fregola 1 pak, 500 gram
Flespompoen 1 stuk
Salie hoeveelheid naar smaak
Sjalot 2 stuks
Kipfilet van de juiste slager
Hazelnoot handje
Olijfolie goeie, extra vergine, flinke scheut
Zeezout fijn
Knoflook 2 teentjes
Honing voor de finishing touch
Bouillon kip of groente
Wijn 1 glas wit

Avanti!
Verwarm de oven voor op 180 graden. De hazelnoten leg je op een vel bakpapier op de bakplaat in de oven voor ongeveer 4 minuten. Schil de flespompoen, haal de pitjes eruit en snijd de pompoen in gelijke stukken. Dit mag in schijfjes zijn.

De knoflook pletten we met schil en al en doen we bij de pompoen. Dit brengen we op smaak met extra vierge olijfolie, zeezout en peper. Hierna leggen we alles goed verdeeld op de bakplaat en dit plaatsen we in het midden van de oven voor 15 minuten.

Ondertussen brengen we de kipfilet op smaak met kruiden naar wens. Ik houd bijvoorbeeld van peper, zout en een beetje tijm of ik gebruik paprikapoeder. Bak de kip eerst goudbruin in een pan. Haal de kip uit de pan, maar bewaar de olie! De kip mag naast de pompoen in de oven, voor opnieuw 10 tot 15 minuten. Dit maakt de kip mals in plaats van droog.

Breng een pan met ruim water aan de kook met een bouillon blokje naar keuze. In een andere pan schenken we een scheut goede olijfolie en bakken we kort de salieblaadjes me. Deze mogen echt niet aanbranden dus haal deze er op tijd weer uit. De olijfolie is nu op smaak en de sjalotjes mogen erin om te fruiten. Zodra deze glazig zijn mag de geroosterde pompoen en fregola pasta erbij. Deze bereiden we als een risotto en laten we deze indikken met de pompoen. Om en om schenk je de bouillon en witte wijn in de pan om het gerecht af te blussen. Mocht je het wat smeuïger willen, doe er dan geraspte parmezaanse kaas bij. Giet de olie, die je van de kip eerder apart hebt gehouden, bij de fregola. Meng het voorzichtig samen.

Snijd de kip in stukjes en serveer ernaast. Strooi de geroosterde hazelnoten op het bordje. De perfecte combinatie met pompoen en nootjes is natuurlijk honing, gebruik een theelepel en Buon Appetito!

Koop de bijpassende producten

Op de hoogte blijven?

Meer recepten

Fregola met kippenbouillon

Gaillina in brodo con fregola ‘Als je in Sardinië bij een vriend of familielid op bezoek bent en er een kip wordt gedood, moet je je zeer vereerd voelen’. De kip is een waardevol voedselproducent want ze legt eieren, dus wordt er niet vaak een kip geslacht, alleen bij hele feestelijke gelegenheden.Speciaal voor kerst, dus…

Meer recepten

Eén reactie op “Fregola met geroosterde pompoen & nootjes”

Geef een reactie