Fregola met pompoen, worst & kastanjes

Fregola is een pasta dat niet achter in je kastje hoeft te blijven staan. Deze pasta kan je echt overal bij gebruiken.

Nodig:
1 pak fregola (500 gram)
1 fles pompoen (bio)
100 gram gekookte kastanjes
15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
1 glas witte wijn
250 gram Italiaanse worst
2 sjalotjes
30 gram goeie boter
Zeezout en peper, natuurlijk!
Extra vergine olijfolie
1 pan heet water met groente bouillon

Voorbereiding: Week de paddenstoelen in heet water voor ongeveer 15 minuten. Hierna laat je ze uitlekken, waarna je ze voorzichtig uitknijpt. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Snijd de sjalotjes en kastanjes. Zet een handje apart om te gebruiken bij het serveren. 

Avanti: Pak een grote pan en smelt een goeie klont boter met een scheut goeie olijfolie.
Bak de sjalotjes en kastanjes op laag vuur. Haal het vel van de worst en voeg deze toe in de pan. Hak de worst met een pollepel klein. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze kort op hoog vuur.

Schenk een glas witte wijn in voor jezelf. Neem zelf een goeie slok, waarna je het halve glas witte wijn in de pan schenkt. Je blust het gerecht als het ware af. Zodra de wijn is verdampt, voeg je de blokjes pompoen toe en breng het op smaak met zout en peper. Kook dit samen op laag vuur voor ongeveer 15 minuten. Voeg hierna de fregola toe, welke we bereiden zoals risotto, door er telkens een grote lepel bouillon aan toe te voegen. Laat de fregola de bouillon telkens beetje bij beetje absorberen. Zodra de fregola al dente is, mag het vuur uit en voeg je een scheut extra vergine olijfolie toe. Schep de fregola op een bordje en garneer met verkruimelde kastanjes en met een beetje verse peper.

Op de hoogte blijven?

Meer berichten