Fregola in tomatensaus

Fregola in tomatensaus, Sardinie, Sardinië, italie, Italië

Dit is niet de spaghetti bolognese zoals je gewend bent, verre van zelfs. We bereiden de fregola als een risotto waardoor deze pasta niet alleen onwijs lekker is, maar ook super makkelijk om te maken.  

Ingrediënten voor 4p:
320 gram fregola
500 ml groente bouillon
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
15 smaakvolle cherry tomaatjes
1 takje basilicum
1 rode (punt)paprika
Goede olijfolie, van Avanti.
Zout en peper, natuurlijk!

Voorbereiding
Snijd de sjalotjes fijn en plet de knoflook. Halveer de tomaatjes en snijdt de paprika in kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen om de tomaatjes en paprika eerst in de oven te roosteren met olijfolie, zout en bijvoorbeeld rozemarijn. Op 180 graden voor 20 minuten bijvoorbeeld.

Avanti
Zet een grote pan op laag vuur met een scheut goeie olijfolie, een klein klontje boter en fruit de sjalotjes en knoflook. Dan voeg je de tomaatjes en paprika toe en breng je het op smaak met peper en zout. Als je van een beetje pittig eten houdt, voeg dan nu ook een pepertje of chilivlokken toe. Voeg 300 ml kokend water met een boullionblokje toe. En laat het even samen sudderen, waarna de fregola erbij mag. Blijf rustig roeren zodat de fregola goed opgenomen wordt. Schenk meer kokend water erbij als dat nodig is. Het moet geen soep worden, maar ook geen droge bedoening. Tegen het eind voeg je wat basilicumblaadjes toe.

Ga door tot de fregola al dente is. Serveer het gerecht met wat verse basilicumblaadjes en gekruimelde indorau (Sardijnse chips).

Is je saus te soep-achtig, serveer dan pane guttiau bij het gerecht. Leg bijvoorbeeld in het serveerbord een bodempje met pane guttiau en schenk daarover het gerecht.
De pane guttiau absorbeert de saus waarna je deze nog lekker kunt oppeuzelen.

Meer recepten?

Fregola met kippenbouillon

Gaillina in brodo con fregola ‘Als je in Sardinië bij een vriend of familielid op bezoek bent en er een kip wordt gedood, moet je je zeer vereerd voelen’. De kip is een waardevol voedselproducent want ze legt eieren, dus wordt er niet vaak een kip geslacht, alleen bij hele feestelijke gelegenheden.Speciaal voor kerst, dus…

Geef een reactie