Verken Sardinië vanaf het water

Golfo di Orosei, Baunei, Sardinia, Sardinie, Sardegna, Sardinië, Italie, italië

Sardinië is een prachtig eiland met schitterende stranden en kristalheldere wateren, maar af en toe moet je net een andere invalshoek kiezen: vanaf het water. In deze blogpost delen we de meest adembenemende lekken om het water op te gaan en Sardinië vanuit een nieuw perspectief te bewonderen.

Sidenote: Alle foto’s in deze blogpost zijn door mij persoonlijk gemaakt met mijn telefoon en zijn niet bewerkt.

De pracht van Iglesias – (zuid west)
Bereid je voor om betoverd te worden door de natuurlijke schoonheid van Iglesias. Begin met een bezoek aan Cala Domestica, een schitterende baai met turquoise en smaragdgroene tinten. Vaar vervolgens langs de betoverende Grotta Azzurra en bewonder Porto Flavia, een indrukwekkende mijnuitgang gehouwen in de hoge kliffen boven het kristalheldere water. Om deze prachtige plekken te verkennen, kun je een bootexcursie boeken van 1 tot 3 uur, vertrekkend vanaf Buggerru.

Ervaar de charme van Alghero – (noord-west)
Ontdek de charme van Alghero vanaf het water en geniet van een ontmoeting met nieuwsgierige dolfijnen. Verken de fascinerende Grotta dei Palombi en ga snorkelen bij Isola Foradada. Bewonder het adembenemende uitzicht op Capo Caccia vanaf een uniek perspectief. In de haven kun je een boot huren tegen een betaalbare prijs, zodat je in alle vrijheid deze prachtige kust kunt verkennen.

Ontdek de betoverende La Maddalena eilanden – (noord-oost)
La Maddalena-eilanden worden vaak “De Malediven van Europa” genoemd vanwege hun ongeëvenaarde schoonheid. Boek een excursie en laat een ervaren kapitein je meenemen naar de meest adembenemende, windstille zwemplekken. Vergeet niet te genieten van een heerlijke lunch aan boord terwijl je luistert naar de verhalen over de geschiedenis van de eilanden. Mis ook het beroemde “spiaggia rosa“, oftewel het roze strand, niet. Houd er echter rekening mee dat het verboden is om zand mee te nemen als souvenir.

De magische Golfo Di Orosei – (midden oost)
Volgens de lokale bevolking is Golfo Di Orosei de absoluut mooiste plek van Sardinië. Hier zul je versteld staan van de hoge kliffen, de inheemse geiten en de prachtige planten die uit de rotsen groeien, allemaal omringd door het kristalheldere blauwe water. Maak een boottocht naar Grotta Del Bue Marino, waar je fantastisch kunt snorkelen. Vervolg je reis langs de prachtige kustlijn van Cala Gonone naar het zuiden, richting Grotta del Fico. Verken de imposante kliffen, de betoverende stranden zoals Cala Luna en neem verfrissende duiken in baaien met kristalhelder water. Je kunt een georganiseerde excursie boeken of zelf een boot huren vanaf Orosei of Arbatax.

Op de hoogte blijven?

Meer berichten