Bruschettine con amore

Dit keer geen stevige maaltijd maar iets kleins, gemakkelijk en gezond: bruschettine. Beter bekend als bruschette. Mijn familie en mijn vriend zijn er gek op. Maar eerlijk, niemand maakt ze zo lekker als mijn oma. We doen toch een poging…..

Wat heb je nodig
Tomaten, wederom alleen maar verse producten gebruiken voor een betere smaak. Haal je tomaten bij bijvoorbeeld een Turkse groenteboer, zij hebben vaak echt geweldige groentes en fruit zoals mandarijntjes.
Basilicum
Olijfolie (extra vergine)
Peper
Zeezout
Citroen
Brood (geroosterd of uit de oven)

Begin met het fijn snijden van de tomaatjes. Meestal doe je dat in blokjes en ik doe dat het liefst zo klein mogelijk. Dit is het belangrijkste; doe dit met liefde en rustig. Hierna in een mooi schaaltje. Daarna snijd je een paar blaadjes basilicum fijn en doe je erbij. Gooi een flinke scheut olijfolie erbij en wat peper en zout. Snijd de citroen door midden en besprenkel een beetje in het schaaltje. Met je vork roer je alles rustig door elkaar waarna je het op een stukje brood legt. Om het af te maken nog een blaadje basilicum erop en klaar is kees!

Misschien nog een laatste ingrediënt voor de liefhebbers met iets scherpere smaak: een rood uitje of wat knoflook.

Geef een reactie