5x fouten bij het huren van een auto

Find Your Rental Car

Essentiële tips voor het huren van een auto in Sardinië: Maximale gemoedsrust en probleemloos reizen.

Zonder auto kan je Sardinië niet ontdekken!
Rijd door de prachtige bergen langs de kust voor het allermooiste uitzicht, stop in de kleine dorpjes voor un café, ontdek strandjes zonder toeristen en eettentjes met een heel menu voor €20,-.

“Er kwam een barst in de voorruit, dit moest vervangen worden
en daardoor kon de auto 5 dagen niet verhuurd worden.
Er werd €2000,- van mijn creditcard afgeschreven”.

René

Dit bedoelen wij dus met opgelicht worden! Dit verhaal is van mijn vader, die zich niet had verzekerd en het autoverhuur bedrijf zette meteen hoog in.

Het is niet erg als je schade rijdt, dan heb je je goed aangepast aan de locale levensstijl. De locale bestuurders maken zich absoluut niet druk om een kras of deuk in hun auto.
Maar sluit daarom altijd een verzekering af!

Verzekeringen
1. Vraag bij je eigen verzekering na of je verzekerd bent voor schade aan een huurauto in het buitenland.
2. Boek je auto via Discover Cars, deze website vergelijkt prijzen van verschillende autoverhuur bedrijven en je kan je bij hen verzekeren! Als je schade hebt gereden betaal je de autoverhuurbedrijf het bedrag, welke je weer gemakkelijk en snel kunt indienen bij Discover Cars.
Of
3. Bij het ophalen van jouw auto bij het autoverhuurbedrijf, vragen ze, op een dwingende manier, om bij hen (nog) een verzekering af te sluiten. Als je bij Discover Cars al een verzekering hebt genomen, hoef je niet deze extra af te sluiten.

Het verschil is dus dat je bij Discover Cars het schadebedrag zelf moet voorschieten.

“Ik heb gereserveerd met mijn eigen creditcard,
maar mijn vriend is de bestuurder”.

Simone

Vaak is dit niet een groot probleem, en tegenwoordig heb je ook andere betaalmethodes. Maar ik adviseer wel te betalen met een creditcard, op dezelfde naam van als dat van de bestuurder. Zo ben je gedekt voor oplichting. Zorg dat je een limiet hebt boven de €500,- of nog genoeg bestedingsruimte. Het gaat erom dat de waardeborgsom kan worden afgeschreven!

“Bij het inleveren beweerde ze dat de kras er nog niet zat,
gelukkig had ik een filmpje gemaakt bij oplevering
waarop de kras al te zien was”.

Maarten

Voordat je de auto meeneemt: Film / fotografeer de auto van iedere hoek en noteer alle bestaande schade tijdens de oplevering op het formulier. Dit heeft bij ons iedere keer al geholpen als er zogenaamd schade was, bij het inleveren van de auto.

“Ik heb een Mini Cooper gehuurd, maar ik krijg een BWM”.

Femke

Je krijgt nooit de auto die je hebt gereserveerd. Geen paniek! Je krijgt wel iets vergelijkbaars, wat ook prima werkt. Je hebt geen speciale 4×4 nodig, de belangrijkste wegen zijn goed onderhouden!

“Het kinderzitje koste €60,- per week, dat werd €180,- totaal.
Ik heb deze bij de Prénatal in Cagliari gekocht voor €80,-“.

Valerie

Vaak zit er een Prénatal in de buurt van het vliegveld, in sommige gevallen is het dan voordeliger daar een kinderzitje te kopen.
Of: Check bij je vlucht of je een maxicosi mag meenemen in het ruim. (2 stuks speciale bagage voor een kind tot 2 jaar).

Zoals aangegeven hebben wij goede ervaring met Discover Cars; je krijgt de goedkoopste prijs & bent gedekt bij een overkoepelende organisatie. Dit geeft mij een betrouwbaarder gevoel dan dat ik mijn schade moet gaan regelen/claimen bij een autoverhuur bedrijf dat mij graag wilt afzetten.

Bereken je prijs!

Op de hoogte blijven?

Meer berichten

Plan ook hier je bezoek: