5x fouten bij het huren van een auto

Find Your Rental Car

Rijd door de prachtige bergen langs de kust voor het allermooiste uitzicht, stop in de kleine dorpjes voor un café, ontdek strandjes zonder toeristen en eettentjes met een heel menu voor €20,-.
Tja zonder auto kan je Sardinië niet ontdekken.

Begin zonder stress aan je vakantie en voorkom vervelende situaties met deze 5 tips!

Voor het huren van een auto adviseren wij altijd Discover Cars, omdat wij daar nooit problemen hebben gehad.

1. ‘Ik heb een Mini Cooper gehuurd, maar ik krijg een BWM’.

Je krijgt nooit de auto die je hebt gereserveerd. Geen paniek! Je krijgt wel iets vergelijkbaars, wat ook prima werkt. Je hebt geen speciale 4×4 nodig, de belangrijke wegen zijn goed onderhouden!

2. ‘Ik heb gereserveerd met mijn eigen creditcard,
maar mijn vriend is de bestuurder’.

Vaak is dit niet een groot probleem, en tegenwoordig heb je ook andere betaalmethodes dan de creditcard. Maar ik adviseer wel te betalen met een creditcard, op dezelfde naam van als dat van de bestuurder. Zodat je bent gedekt voor oplichting, voorral als je vanaf Nederland een auto huurt in het buitenland. Zorg dat je een limiet hebt boven de €500,- of nog genoeg bestedingsruimte. Het gaat erom dat de waardeborgsom kan worden afgeschreven!

3. ‘Er kwam een barst in de voorruit, dit moest vervangen worden
en de auto moest daardoor 5 dagen uit de verhuur.
Er werd €2000,- van mijn creditcard afgeschreven’.

Dit bedoelen wij dus met opgelicht worden!
Vraag in Nederland bij je verzekering na of je al gedekt bent voor schade in het buitenland, sluit anders een verzekering bij het huren van de auto af. Denk ook aan diefstal etc.

4. ‘Bij het inleveren beweerde ze dat de kras er nog niet zat,
gelukkig had ik een filmpje gemaakt bij oplevering
waarop de kras al te zien was’.

Voordat je de auto meeneemt: Film of fotografeer de auto van iedere hoek en noteer alle bestaande schade tijdens de oplevering op het formulier. Het is niet erg als je schade rijd, dan heb je je goed aangepast aan de locale levensstijl. De locale bestuurders maken zich absoluut niet druk om een kras of deuk in hun auto.

5. ‘Het kinderzitje koste €60,- per week, dat werd €180,- totaal.
Ik heb deze bij de Prénatal in Cagliari gekocht voor €80,-.’

Vaak zit er een Prénatal in de buurt van het vliegveld, in sommige gevallen is het dan voordeliger daar een kinderzitje te kopen of er een mee te nemen.

Zoals aangegeven hebben wij goede ervaring met Discover Cars, waar wij en al onze vrienden nooit problemen hebben gehad.

Bereken je kosten

Op de hoogte blijven?

Meer recepten

Fregola met kippenbouillon

Gaillina in brodo con fregola ‘Als je in Sardinië bij een vriend of familielid op bezoek bent en er een kip wordt gedood, moet je je zeer vereerd voelen’. De kip is een waardevol voedselproducent want ze legt eieren, dus wordt er niet vaak een kip geslacht, alleen bij hele feestelijke gelegenheden.Speciaal voor kerst, dus…

Plan ook hier je bezoek:

Alghero

Alghero, de Capri van Sardinië

Porto Cervo

Alle places to be en hotspots voor je op een rij. Als je het dan echt alsnog wilt gaan bezoeken, kan je het maar beter goed doen!